Eğlen nasıl yazılır?
TDK’ya göre eğlence kelimesinin doğru yazımı “eğlence”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.
Eloğlu nasıl yazılır TDK?
ELOĞLU SÖZCÜĞÜ TDK’YA GÖRE NASIL YAZILIR? Türk dilini korumak ve yaşatmak için 1932 yılında kurulan Türk Dil Kurumu’nun sözlükleri ve derlemelerine web sitesi üzerinden ulaşılabilir. TDK sözlüklerine göre “eloğlu” birleşik bir yazımdır. Bazı kaynaklarda “el son” kullanımı bir yazım yanlışıdır.
Entelektüel kelimesi nasıl yazılır?
TDK’ya göre: Entelektüel mi Entelektüel mi? TDK’ya göre, “entelektüel” kelimesinin doğru yazımı “entelektüel”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Espri kelimesi nasıl yazılır?
TDK tarafından belirlenen şaka kelimesinin doğru yazımı “Witz”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “Witz”dir.
Eğlenmek nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre: Eğlenmek mi yoksa keyif almak mı? Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru kullanımı “eğlenmek”tir. Bazı yerlerde ve bazı konuşmalarda accusative halde kullanılmasına rağmen bu form doğru değildir.
Kiprik mi kirpik mi?
Lashes kelimesi halk arasında sıklıkla lashes olarak anılır. Bu da yazım hatalarına yol açar. Aslında, TDK’nın güncel yazım kılavuzuna göre bu kelimenin doğru yazımı lashes olarak gösterilir.
Önsöz nasıl yazılır?
TDK’de kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır. TDK’de “önsöz” kelimesi bir isim olarak tanımlanır. Önsöz kelimesinin anlamı “Kitapların girişine yerleştirilen, o eserin konusunu, amacını ve işlenişini açıklayan metin, giriş, önsöz, önsöz, giriş”tir.
Başmüfettiş nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla baş müfettiş olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı baş müfettiş olarak olmalıdır.
Bilinçaltı nasıl yazılır?
TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır.
Öz güven nasıl yazılır?
“Confidence” kelimesinin doğru yazımı yaygın olarak yanlış anlaşılmaktadır. Birçok kişi bunu “self-confidence” olarak yazsa da, Türk Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “self-confidence”dır. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre, confidence kelimesinin doğru yazımı “self-confidence”dır. Yani, “essence” ve “confidence” kelimeleri ayrı ayrı yazılır.
Önayak nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla yanlış olarak ön ayak olarak yazılır. Doğru kullanımı önsöz biçiminde olmalıdır.
Art arda nasıl yazılır?
Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.
Göz yaşı nasıl yazılır?
TDK’ya göre “tear” kelimesinin doğru yazımı “tear”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
İnsiyatif nasıl?
TDK’ya göre, inisiyatif kelimesinin doğru yazımı “Girişim”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.
Rastlantı nasıl yazılır?
Türkçe’deki bazı kelimeler yazımlarıyla sıklıkla karıştırılır. “Coincidence” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “coincidental” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “random”dur.
Eylence mi?
Türk Dil Kurumu (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “eylence” şeklinde kullanılan sözcüğün doğru kullanımı “eğlence”dir.
İspat nasıl yazılır?
– Bir şeyin gerçek yüzünü kanıt sunarak, ispat ederek, göstererek, sunarak kanıtlamak ve ortaya koymak. Eğer “kanıt” kelimesi yukarıdaki anlamı karşılamak için kullanılacaksa, doğru yazımı “kanıt” olmalıdır. Kanıt olarak kullanmak doğru olmazdı, yanlış olurdu.
Elele birleşik mi yazılır ayrı mı?
El Ele kelimesinin doğru yazımı TDK tarafından belirlenen El ele kelimesinin doğru yazımı “el ele”dir. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.
Yeğlerim nasıl yazılır TDK?
Tercih ediyorum, bir şeyi diğerine tercih ettiğim anlamına gelir. İnsanlar “Bunu tercih ediyorum” der ve tercih ettikleri şeylerin gerçekleşmesini istedikleri için tercihlerini ifade ederler.
Kaynak: lakens.com.tr