İçeriğe geç

Artvinde Ne Yemeli

Artvin neyi meşhur yemek?

Artvin ve çevresinde sıklıkla tüketilen yöresel yemekler arasında; kuymak, kalaço, kaya, yoğurt siloru, mısır ekmeği, hamsi ekmeği, cevizli kete, laz böreği, kara lahana sarması, közde salatalık, pancar, hamsili pilav, benekli alabalık ve cağ kebabı yer alıyor.

Artvin’in en meşhur şeyi nedir?

Artvin, balı, dut pekmezi, tereyağı, kuzine zeytini, laz böreği, lahana ezmesi ve kuymak gibi pek çok lezzetli yemeğiyle ünlüdür.

Arhavide ne yenir?

Arhavi’ye giderseniz hamsi ekmeği, lahana dolması, yosun simidi ve kavrulmuş fasulyeyi mutlaka denemelisiniz. Elbette, mısır unu, tereyağı ve süzme peynir veya kolot peynirinden yapılan ve Karadeniz bölgesinin birçok kasabasında ve yerleşim yerinde ünlü olan kuymak olarak da bilinen muhlamayı da unutamayız.

Artvinde ne alınır?

Artvin’e gidildiğinde göze çarpan hediyelik eşyalar arasında; buzdolabı magnetleri, tereyağı, dut pekmezi, kara ceviz, Kuzine zeytini, bal ve kemençe yer almaktadır. Artvin bölgesinin doğal ve tarihi güzelliklerini anlatan buzdolabı magnetleri hediyelik eşya olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

Artvin Hopa’da ne yenir?

Hopa’da ne yenir? Kavrulmuş salatalık. Kada. Hamsi ekmeği. Kabak pilavı. Artvin pidesi. Kavrulmuş fasulye

Artvin’in özelliği nedir?

Zirveleri karlı dağlar, Çoruh Nehri’nin oluşturduğu vadi ve boğazlar, yüksek dağlarda oluşan krater gölleri gibi doğal güzellikleriyle öne çıkan Artvin, son yıllarda doğa turizmi açısından ülkemizin en önemli yerleşim yerlerinden biri haline gelmiştir.

Artvin’in en güzel ilçesi hangisi?

Bu rehber doğrultusunda yapılan detaylı bir araştırma sonucunda Artvin’in en güzel ilçesi belirlendi: Yusufeli. Yapay zeka algoritmaları doğal güzellikler, kültürel zenginlikler, turizm potansiyeli ve yaşam kalitesi gibi birçok kriteri değerlendirdi.

Artvin’e hangi aylarda gidilir?

Dört mevsim ziyaret edilebilen bir şehir olan Artvin’de Karadeniz ikliminin tipik özelliklerini gözlemleyebilirsiniz. Kasım ve Nisan ayları arasında neredeyse tüm yıl boyunca yağmur yağan Artvin’e kayak tatili için gidebilirsiniz. Mayıs ve Ağustos ayları arasında şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için ideal zamandır…

Artvin yöresel ürünleri nelerdir?

CEVİZ SOSYE. 350,00 TL. Muhlama peyniri (500 gr) 170,00 TL. Cennet hurması (1 kg) 420,00 TL. 400,00 TL. %5 blok kaşar (1 kg) 340,00 TL. 290,00 TL. %15. Karakovan petek balı (1 kg) 1.100,00 TL. 1.

Arhavi neyi meşhur?

İlçe merkezinin alanı yaklaşık 6 km², ilçenin toplam alanı 314 km²’dir.

Artvin’de nerede denize girilir?

Aile grupları tarafından sıklıkla ziyaret edildiği söylenen Artvin plajları, doğal güzelliklere yakın olması nedeniyle de tercih ediliyor. Şehir sınırları içerisinde bulunan plajlar arasında Kopmuş Plajı, Kıyıcık Plajı ve Arhavi Belediye Plajı yer alıyor.

Kalaco nedir?

3.Kalaco. Yoğurt ve mısır ekmeğiyle hazırlanan Kalaco da Artvin’in yöresel yemeklerinden biridir. Karadeniz ve Gürcü mutfağına ait bir yemek olan Kalaco, yıllardır bayat ekmekten yapılmaktadır.

Artvin’de ne yenir içilir?

Artvin’in Yöresel Yemekleri – Neleri ile Meşhurdur?Kaygana.Kalaco.Yoğurt Silor.Kuymak.Hamsi Ekmeği.Mısır Ekmeği.Laz Böreği.Cevizli Kete.Diğer ürünler…

Artvin ne ile ünlü?

Artvin seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerler: Karagöl Şelalesi.

Artvin kaç günde gezilir?

Şehir merkezi olabildiğince küçük olsa da geniş bir alana yayılmış bu güzellikleri keşfetmek için en az 2-3 günlük bir planlama yapmanız önerilir. Ayrıca gezilecek yerler birbirine uzak olduğundan ideal bir program için araba kiralamak zamandan tasarruf sağlayan bir seçenektir.

Artvin yöresel ürünleri nelerdir?

CEVİZ SOSYE. 350,00 TL. Muhlama peyniri (500 gr) 170,00 TL. Cennet hurması (1 kg) 420,00 TL. 400,00 TL. %5 blok kaşar (1 kg) 340,00 TL. 290,00 TL. %15. Karakovan petek balı (1 kg) 1.100,00 TL. 1.

Arhavinin neyi meşhur?

İlçe merkezinin alanı yaklaşık 6 km², ilçenin toplam alanı 314 km²’dir.

Kalaco nedir?

3.Kalaco. Yoğurt ve mısır ekmeğiyle hazırlanan Kalaco da Artvin’in yöresel yemeklerinden biridir. Karadeniz ve Gürcü mutfağına ait bir yemek olan Kalaco, yıllardır bayat ekmekten yapılmaktadır.

Rize’nin hangi yemeği meşhur?

Rize mutfağının en meşhur yöresel yemekleri şunlardır: Mıhlama, laz böreği, çayeli fasulyesi, korkoto çorbası, hamsi pilavı, Rize kavurması, Rize pidesi, hamsi pilavı ve pekmezli kabak tatlısı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sitemap
google