İçeriğe geç

Üniversite Öğrencisi Iken Askere Gidilir Mi

Üniversite kaydım varken askere gidilir mi?

MADDE 35 C – Lise veya dengi okul, fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlik hizmetleri, mezun olmalarına veya ilişiklerinin kesilmesine kadar, ancak 29 yaşını geçmeyecek şekilde ertelenir. Askerlik nakil işlemlerinde ön lisans/lisans programına kayıt tarihinden itibaren azami öğrenim süresi dikkate alınır.

Üniversite öğrencisi askerlikten muaf olunur mu?

Üniversite öğrencileri, öğrenimleri sırasında askerlik hizmetlerini erteleyebilirler. Ailenin tek erkek çocuğu olmak veya özel ailevi durumlar da askerlikten muafiyet gerekçesi olabilir. Bu tür durumlar Türk Silahlı Kuvvetleri ve ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilir.

Okurken askere gidebilir mi?

Açık ve uzaktan eğitim gören öğrenciler, isterlerse öğrenimleri sırasında askerlik hizmetlerini de tamamlayabiliyorlar.

Üniversite okurken askerlik yoklaması yapılır mı?

Ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda 22 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar; b. Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında öğrenimlerini tamamlayana veya üyelikleri sona erene kadar, 28 yaşını doldurdukları yıl sonuna kadar devamsızlıktan bırakılır.

Öğrenci olan biri askere gidebilir mi?

1. Kanunun 20 nci maddesinin ikinci fıkrasına göre; Lisans ve altı düzeyde öğrenim görenlerden; ortaöğretim kurumları ve dengi okullarda öğrenim görenlerden mezun olana veya ilişikleri kesilene kadar askerlik hizmetleri tecil edilir ve 22 yaşını geçmemiş olmak, fakülte ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenlerden 28 yaşını doldurmuş olmak zorunludur.

Hem okuyup hem askere gitmek istiyorum nedir?

Türkiye’de eğitimlerine devam ederken askerlik hizmetini tamamlamak isteyenler için “Hem Eğitim Hem Askerlik” seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenek, öğrencilerin eğitimlerine devam ederken belirli süreler boyunca askerlik hizmeti yapmalarına olanak tanır.

Askere gitmek istemiyorum ne yapmalıyım?

Orduya katılmak istemiyorsanız, doktorunuzdan sevk isteyebilirsiniz. Doktora bir psikiyatriste görünmek istediğinizi ve eşcinsel/biseksüel/trans olduğunuz için orduda hizmet etmediğinizi ve edemeyeceğinizi söylersiniz.

Hangi şartlarda askere alınmaz?

Sağlık sorunları askerlikten muafiyetin en yaygın nedenlerinden biridir. Kronik hastalıklar: Kronik hastalığı olan kişiler genellikle askerlikten muaf tutulabilir. Bunlara diyabet, kardiyovasküler hastalık ve kronik böbrek yetmezliği gibi hastalıklar dahildir.

Kaç kilo askerden muaf edilir?

Her asker adayının kilo sınırı farklıdır. Bunun sebebi asker adayının boyuna göre alt kilo sınırı ve üst kilo sınırının farklı olmasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yönetmeliği’nde listelenen bu tablodan örnek vermek gerekirse 180 cm boyundaki bir kişi için alt sınır 63 kg iken üst sınır 77 kg’dır.

Üniversite öğrencileri askere ne olarak gider?

Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaçlarına göre dört yıllık veya daha uzun süreli yükseköğrenim kurumlarından mezun olanlar arasından seçim yapılarak temel yedek subay eğitimini başarıyla tamamlayan ve teğmen rütbesini alanların, 12 ay süren askerlik hizmetidir.

Askere gitmemenin cezası var mı?

Vicdani retçiler, saklananlar ve firariler Askerlik Kanunu’nun 24. maddesinin 1. fıkrası uyarınca cezalandırılacak. Söz konusu hükme göre; askerler ve vicdani retçiler para cezasıyla cezalandırılacak. Tek başlarına gelenlere günlük 5 TL, yakalananlara ise günlük 10 TL para cezası verilecek.

Mezun olmadan askere gidilir mi?

Mesleki ve teknik üniversite mezunları, toplamda 6 yıl olmak üzere 3 yıl daha erteleme hakkına sahiptir. Derece almadan okuldan ayrılanların erteleme hakkı yoktur ve askerlik hizmetini yapmak zorundadırlar. Devam eden öğrencilerin askerliği 1 yıl 6 aya kadar ertelenebilir.

Zorla askere alma var mı?

Türkiye’de askerlik hizmeti yasal bir zorunluluktur. Askerlik hizmetini yapmamanın cezası para cezası olarak verilebilir, ancak zorunlu askerlik gibi bir sonuç bugün mümkün değildir. Bir kişi vicdani retçi veya firari olsun, kolluk kuvvetleri tarafından zorla askere alınamaz.

2024 askerlik Kaç Ay?

Günümüzde er olarak askerlik süresi 6 ay, yedek subay ve yedek astsubay olarak askerlik süresi ise 12 aydır. 26 Haziran 2019’da yürürlüğe giren yeni Askerlik Kanunu ile ücretli askerlik hizmeti kalıcı hale getirildi. Buna göre bu ücreti ödemeyenlerin askerlik süresi 6 aydır.

Askerliği ertelemek için ne lazım?

Askerlik erteleme başvurusu için gerekli belgeler: Askerlik erteleme başvurusu (Basılı formu indirin) Güncel askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden veya e-devletten barkodlu belge) Mezuniyet belgesi (Okuldan veya e-devletten barkodlu belge) Nüfus cüzdanı fotokopisi.

Üniversite kaydım silinirse tecil bozulur mu?

Kaydınızın yenilenmemesi ve bu nedenle öğrenci kaydınızın iptal edilmesi durumunda ertelemeniz kaldırılabilir.

Mezun olmadan askere gidilir mi?

Mesleki ve teknik üniversite mezunları, toplamda 6 yıl olmak üzere 3 yıl daha erteleme hakkına sahiptir. Derece almadan okuldan ayrılanların erteleme hakkı yoktur ve askerlik hizmetini yapmak zorundadırlar. Devam eden öğrencilerin askerliği 1 yıl 6 aya kadar ertelenebilir.

Üniversiteden ne kadar sonra askere gidilir?

Yükseköğretim kurumlarının fakülte ve yüksekokullarından lisans derecesiyle mezun olanlar, mezuniyet tarihinden itibaren 2 ay içinde askerlik sınavlarına girmeli veya askerlik şubesine başvurmalıdır.

Okumayan bir kişi askerliği tecil ettirebilir mi?

Özel durumlarda, öğrenci olmayanlar da askerlik hizmetlerini erteleyebilirler. Örneğin: Kamu görevinde bulunmak: Bazı memurlar, özellikle hükümet projelerinde çalışanlar, askerlik hizmetlerini geçici olarak erteleyebilirler.

Kaynak: ihtiyacevim.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir