İçeriğe geç

Edirneden Nasıl Yazılır

Muğla’dan nasıl yazılır?

MUĞLA KELİMESİNİN ANLAMI: Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla muğla olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Muğla olmalıdır.

Nevşehir’den nasıl yazılır?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Gelen eki çıkmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla nevşehir olarak yazılır. Doğru kullanımı Nevşehir olmalıdır.

Edirne ili nasıl yazılır?

Edirne, Türkiye’nin Edirne ilinin merkezi olan şehirdir.

Daki eki nasıl yazılır?

Konum eki, eklendiği sözcüğün yanına yazılır. Örnekler: yolda kalmak, işte çalışmak, vb. da / bağlacı ayrı yazılır ve kendisinden önceki sözcüğün son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlülerin uyumunu izler. Örnekler: Hem kızı hem de gelini geldi.

Dan’den nasıl ayrı yazılır?

Özel adlara eklenen iyelik, durum ve belirtme ekleri kesme işaretleriyle ayrılır: Kurtuluş Savaşı, Atatürk’ya, Türkiyemiz, Fatih Sultan Mehmet, Muhibbi’ler, Gül Baba’ya, Sultan Ana’lar, Mehmet Emin Yurdakul’ von, Kâzım Karabekir, Yunus Emre, Ziya Gökalp, Refik Halit Karay, Ahmet Cevat Emre, Namık…

Erzincan’dan nasıl yazılır?

Büyük harflerle ve boşluksuz yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Erzincan olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzincan olmalıdır.

Thy’nin nasıl yazılır?

Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm, kg, mm, kr.un, vb. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’den, TRT’den, TL’nin, vb.

Aksaray’dan nasıl yazılır?

AKSARAY KELİMESİNİN ANLAMI Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve türetilmiş eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla “aksaray” olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Aksaray olmalıdır.

Kısaltmalar nasıl yazılır?

Kısaltılacak kelimenin ilk üç harfi alınır ve kısaltmanın sonuna nokta eklenir. Özel isimlerin kısaltmaları büyük harfle başlar: Ist. [Istanbul], Ank.

5 ten mi 5 den mi?

3, 4, 5, 40, 60, 70 ile biten sayıların sonuna gelen “-de ve -den” ekleri, ünlü uyumu ve ünsüz sertleşmesi gözetilerek “-te/-ta ve -ten/-tan” halini alır: 1923’te, 1940’tan itibaren…

Edirne’nin eski adı nedir?

Adrianopolis zamanla Adrianople/Adrianople oldu. Erken Osmanlı döneminde Edrinus/Edrune/Edrinabolu/Endriye olarak adlandırılıyordu. 1476’da yazılan Aşıkpaşazade tarihinde şehrin adı Edrene olarak geçiyor. Şehrin 16. yüzyılın başlarında Edirne olarak adlandırıldığı açıktır.

Edirne il mi ilçe mi?

Edirne İli; Kuzeyinde Bulgaristan, doğusunda Kırklareli ve Tekirdağ, güneyinde Çanakkale ve batısında Yunanistan ile çevrili olup, üç il ile toplam (201) km’lik bir sivil sınır ve güneyinde Saros Körfezi ile (75) km’lik bir kıyı şeridi bulunmaktadır; kara sınırı ise toplam (292) km uzunluğunda olup, bunun (204) km’si Yunanistan ile, (88) km’si Bulgaristan iledir.

Den dan eki ayrı mı?

-den durumu (ayrık durum) Bunlar -den veya -dan ekine sahip kelimelerin biçimleridir. İsmin ayrılması nereden başladığımızı gösterir. Bu ek, sonlandığı kelimeyi dolaylı bir tamamlayıcıyla yapar. Çoğu Hint-Avrupa dilinde bulunmayan bu isim durumu, bu dillerde ablatif olarak da adlandırılır.

Ankara’da da ayrı mı?

ANKARA KELİMESİNİN ANLAMI Ankara şehrinde anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla Ankarada olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Ankara’da olmalıdır.

Şehir isimlerine gelen de da nasıl yazılır?

De Da eki özel isimlerde kesme işareti ile ayrılır. 1- Bu yaz iki hafta Mersin’de kalacağım. 2- Hiç İngiltere’ye veya başka bir Avrupa ülkesine gittin mi? İtalya’daki deprem 3 ila 4 kişiyi öldürdü.

Şehirlere gelen de eki nasıl yazılır?

De Da eki özel isimlerde kesme işareti ile ayrılır. 1- Bu yaz iki hafta Mersin’de kalacağım. 2- Hiç İngiltere’ye veya başka bir Avrupa ülkesine gittin mi? İtalya’daki deprem 3 ila 4 kişiyi öldürdü.

Bursa’ya nasıl yazılır?

Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılmalı ve eki ayrı yazılmamalıdır. Bu kelime sıklıkla Bursa olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Bursa şeklinde olmalıdır.

Çorum’dan nasıl yazılır?

Türkiye’nin Karadeniz bölgesindeki illerden biridir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. Bu kelime sıklıkla Çorum olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Çorum olmalıdır.

Muğla’dan sonra neresi gelir?

Muğla, Türkiye’nin güneybatı ucunda yer alır ve kuzeyinde Aydın, kuzeydoğusunda Denizli ve Burdur, doğusunda Antalya illeriyle komşudur; güneyinde Akdeniz, batısında Ege Denizi bulunur.

Kaynak: bizimeticaret.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir